Gå til indhold

CKA-foredrag: Robotterne er her – hvordan skal vi forholde os?

Center for Kristen Apologetik inviterer til foredrag den 12. marts kl.19.30 om emnet: Robot-etik – kan den kristne etik hjælpe os i mødet med robotterne?

Vi lever snart i fremtiden: vores tilværelse her i en teknologisk tidsalder bliver stadig mere fuld af dimser og opdateringer. Nu er robotterne her også så småt; ihvertfald dem man kan have sex med, og så dem der erstatter os på fabrikken. Robotteknologien og udviklingen inden for kunstig intelligens pågår lige nu med så høj fart, at vi knap kan nå at forholde os til udviklingen på et filosofisk og etisk plan. Hvad gør det ved mennesket, at det i højere og højere grad udkonkurreres i et funktionelt perspektiv? Hvilke etiske implikationer har det, når vi i fremtiden skal interagere mere og mere med simulerede intelligenser? Vil der opstå liv eller bevidsthed inde i den kunstige, simulerede intelligens – og er vi som menneskehed nu ikke længere blot skabning, men også skaber?

Spørgsmål som disse vil stud.theol, Simon Nøddebo Balle reflektere over i sit foredrag denne aften. Han har en holding til, hvorfor vi som kristne skal begynde at forholde os til robotterne og kunstig intelligens – og hvordan det kan være en apologetisk opgave.

Simon er stud.theol. på sidste semester og netop i gang med sit speciale om robotetik.

Kom med til en aften om menneskelige, etiske og teologiske udfordringer ved robotteknologien.

Foredraget afholdes på Menighedsfakultetet, Katrinebjergvej 75, 8200 Aarhus N
Foredraget koster 50 kr. (25 kr. for studerende).
Alle er velkommen.

Nils Andersen
Landssekretær