Gå til indhold

Carsten Vang er bidragsyder i ny bog om Mosebøgerne

Lektor i Gammel Testamente Carsten Vang har skrevet et kapitel i en ny bog, som argumenterer for behovet for et paradigmeskifte i udforskningen af Mosebøgerne.

Carsten Vang har fået en faglig artikel udgivet som et kapitel i en ny bog, som argumenterer for behovet for et paradigmeskifte i udforskningen af Mosebøgerne. Carsten har skrevet om den såkaldte ‘Kongelov’ i 5 Mosebog (5 Mos 17,14-20). Her går han imod den vanlige bibelkritiske tolkning af Kongeloven, at den skulle være skrevet som en reaktion på profeternes kritik af kongerne for deres magtmisbrug, eller være udformet som en reaktion på kong Salomos umådeholdne forbrug af mange heste, mange kvinder og omfattende rigdom. Carsten argumenterer for, at 5 Mos 17,14-20 snarere taler ind i en tid, før Israel fik sig en konge. Guds folk skal ikke lade sig styre af omverdens syn på kongedømmet, men af Guds normer, sådan som Mosebøgerne fremstiller dem.

Den nye bog hedder: Paradigm Change in Pentateuchal Research, og Carstens bidrag hedder: The Non-Prophetic Background for the King Law in Deut 17:14–20.

Bogen har sin baggrund i en konference i Basel i Schweiz i 2017.