Skip to content

Klimaforandringer – so what?

Coronaen overtog lige mediernes og politikernes dagsorden nogle måneder. Men ellers er klimaforandringerne den helt store globale udfordring de næste årtier, og det der samler det politiske flertal bag regeringen herhjemme.

Mens vi afventer regeringens konkrete klimaudspil, vil vi overveje kirkens rolle. Har kirken og kristne et særligt ansvar for at gøre noget ved klimaproblemerne? Skal vi alle sige farvel til bøffen, blive vegetarer, spise økologisk, droppe flyrejserne og spare op til en elbil? Eller skal vi overlade initiativerne til politikerne og koncentrere os om at forkynde evangeliet i erkendelse af, at jorden alligevel skal gå under?

Spotlights 2020 stiller skarpt på disse problematikker og inviterer alle interesserede til at tænke med.

Vi får besøg af den kendte TV-meteorolog Mikael Jarnvig, der vil ridse klimasituationen op, som den pt. tegner sig fra en videnskabelig fagmeteorologs synsvinkel. Teologen ph.d. Andreas Østergaard Nielsen fra firmaet ’Helsyn’ vil argumentere for, at kristne tager deres forvalteransvar alvorligt, herunder ansvaret for klimaet. Vi arbejder på at finde en oplægsholder mere med en lidt anden tilgang end Andreas’. Program følger.

Så kom og vær med til en aktuel og spændende aften, der vil gøre dig lidt klogere på, hvordan vi som kristne bør forholde os til klimaudfordringerne.

Ansvarlig: informationsmedarbejder Jón Lange Bech fra 2017-holdet

Details

  • Date:
  • Category: