Gå til indhold

Leif Andersen afslører sin yndlingstekst fra Bibelen i ny bog

I bogen'Til eftertanke' peger 12 præster på deres yndlingstekst fra Bibelen. Lektor Leif Andersen peger på et vers i Johannesevangeliet som sin redningsplanke.

Leif Andersen afslører sin yndlingstekst fra Bibelen i ny bog

Bogen ‘Til eftertanke’ er anmeldt den 28.11. i Kristeligt Dagblad af Claus Grymer, som kommenterer Leif Andersens bidrag med disse ord:

‘Et andet meget personligt og modigt bidrag, ”Den nat jeg gik i stykker”, kommer fra lektor og cand.theol. Leif Andersen, der fortæller om, hvordan han under en enmandsferie i Moskva oplevede den totale natlige ensomhed og tomhed. Han kaldte på Gud, men også han var fraværende. Andersen havde følelsen af at bede ud i et tomt rum. Så dyb var krisen, at han ikke vidste, om han overhovedet ville komme hjem som et kristent menneske. Det gjorde han så alligevel, men “ikke uskadt, ikke uforandret”.

Hans redning blev en passage fra Johannesevangeliet, kapitel 6, vers 37, et skriftsted, der gennem hele hans voksne liv har været hans yndlingsbibelord:

”Alt, hvad Faderen giver mig, skal komme til mig, og den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort.”

Dette fører ham frem til denne konklusion, til dette lys i natten: At tro på Kristus og at komme til ham er det samme. Noget, der – som det understreges – står fast uanset ”ens spirituelle temperatur”.

 

Til eftertanke er udkommet på Akademisk Forlag og koster 300 kr.

Flere oplysninger om bogen findes HER

Nils Andersen
Landssekretær