Gå til indhold

Tese nummer 96

Den 31. oktober var det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Til reformationsjubilæumsfesten på MF formulerede tre studerende deres bud på tese nr. 96

Hvordan skal en ny og aktuel tese formuleres?

Professor Kurt E Larsen havde til MF’s reformationsjubilæumsfest den 31.10.2017 bedt tre studerende formulere deres bud på en ny og aktuel tese. Det kom der følgende tankevækkende teseforslag ud af:

  • ‘Husk på, at Paulus bad om selv at være skilt fra Kristus, hvis det kunne føre mennesker til frelse (Rom.9,3). Vi skal bede Gud om det samme hjerte for menneskers omvendelse’.

 

  • ‘Gå nu ud i samfundet og forkynd Kristus med jeres gerninger! Thi, som Skriften siger: Vis mig da din tro uden gerninger, så skal jeg med mine gerninger vise dig min tro’.

 

  • ‘At være bibeltro kristen har ikke så meget med holdninger som handlinger at gøre, thi Jesus Kristus, kirkens Herre, sagde ikke: ‘tænk, som jeg tænker, men ‘følg mig! og gør som jeg gør!’

En munter Lutheraften

Efter deltagelse i en offentlig morgensang på Bispetorvet og en gennemgang på MF af Luthers 95 teser ved professor Asger Chr. Højlund samt fælles frokost, afslørede tre lærere: Klaus Vibe, Carsten Vang og Morten Hørning Jensen, hvorfor de stadig er lutherske.

Derefter fulgte en forrygende festaften med middag, bordtaler, musik, konkurrencer, Luthersalmer og helt nye komponerede Luthersange.produceret af festdeltagerne samme aften ved de enkelte borde.

Nils Andersen
Landssekretær