Gå til indhold

MF og coronakrisen

MF lukker nu igen delvist ned på grund af corona-smittesituationen i Aarhus. Læs her hvordan du skal forholde dig.

MF og coronakrisen

Menighedsfakultetet lukker delvist ned

Regeringen har opfordret til, at der i Aarhus Kommune iværksættes en række tiltag gældende fra nu (den 10. august) og 14 dage frem. Det har desværre konsekvenser for studerende og ansatte på MF. Foreløbigt er det op til MF’s fakultetsleder at beslutte, hvordan MF præcist skal håndtere situationen. Følgende vil gælde de næste 14 dage, eller indtil myndighederne melder noget nyt ud.

Ved besøg/ophold på MF

Afsprit eller afvask som det første dine hænder, straks du ankommer på MF

Sponsorløb og semesterforelæsning

Sponsorløbet vil blive ændret, så vi ikke risikerer smittespredning. Se mere hvordan HER

Semesterforelæsningen den 17. august vil sandsynligvis blive udskudt. Det vil blive afklaret på lærerrådsmødet, der afholdes senere i denne uge.

Læsesale

Vi opfordrer alle til at læse hjemme. Opholder man sig i læsesalene, gælder der et afstandskrav på to meter. En læseplads betragtes som en personlig arbejdsplads og må ikke overlades til andre uden forudgående rengøring. 

Bibliotek

Hænder sprittes af før indgang. Det et tilladt at hente og bringe bøger. Ophold i biblioteket skal derudover begrænses mest muligt.

Fysisk undervisning gennemføres

Den fysiske undervisning gennemføres med afstandsbegrænsning på en meter. Hvis der er studerende, som befinder sig i en særlig risikogruppe og derfor ikke kan møde frem til den fysiske undervisning, skal fakultetslederen have besked hurtigst muligt.

Ophold på MF uden for undervisningen

Vi opfordrer alle til at arbejde hjemme og kun opholde sig på MF, når det er nødvendigt. Det indskærpes, at alle hygiejneregler skal overholdes.

Hjemmearbejde

I den kommende periode opfordres alle til at arbejde hjemmefra i samme niveau som i foråret. Lærerrådet samles dog til et fysisk møde onsdag den 12. august i auditorium 1-2.

Det er meget vigtigt, at vi tager situationen alvorligt, og at vi står sammen med resten af lokalsamfundet om at minimere smittespredningen. Det kan få store personlige konsekvenser at blive smittet med Covid-19. For institutionen kan det desuden betyde, at vi må lukke helt ned, og at alle lærere og ansatte skal i isolation. Fakultetslederen har ret til at udstikke mere håndfaste regler, hvis ovenstående ikke efterleves i tilstrækkeligt omfang.

Nils Andersen
Landssekretær