Podcast: Tid til tanker – og Gud
For Daniel Boel blev interessen og lysten til en retræte vakt efter en krævende gymnasietid. Derfor trak han stikket og flyttede ud i en lille hytte lang fra al civilisation. Det blev startskuddet til flere retræter, som har bragt ham mange særprægede steder hen. Det fortæller han mere om i denne podcast.
2. s. i advent: Glem ikke
Der er en afgørende forskel på Jesu første og andet komme. Da han kom første gang, blev det holdt hemmeligt for de fleste. Når han derimod kommer anden gang, vil ingen være i tvivl.
Podcast: Mener Tertullian, at Gud er ‘silly’?
I denne episode dykker vi ned i Tertullians påstand om, at Guds handlinger virker absurde set med menneskelige øjne – fra inkarnationen i Jesu fødsel til korsfæstelsen og opstandelsen.
Bliv klogere på teologi og din fremtid på vores studieintroduktionsdag
Er du nysgerrig på en uddannelse i teologi? Så deltag i vores studieintroduktionsdag fredag den 21. februar 2025 på Menighedsfakultetet i Århus.
1. s. i advent: Han kom
Han kommer med den velsignelse, Gud havde lovet Abraham at bringe verden gennem en af hans efterkommere.
S. s. i kirkeåret: Mit åg
Evangeliet lærer os, at for Gud har vi værdi, uanset om vi ikke har noget arbejde, eller om vi sidder med der, hvor de store beslutninger tages. Vi skal ikke slide os trætte og bære mange byrder for at få Guds anerkendelse.
Carsten Vang er død
Tidligere lærer ved Menighedsfakultetet Carsten Vang er død efter længere tids sygdom. Han blev 71 år.
25. s. e. Trinitatis: Guds rige
Guds rige er ikke synligt, som vi kender de forskellige lande her på jorden. Nej, Guds rige er helt anderledes. Det er usynligt til stede iblandt os. Alligevel er det en reel virkelighed her på jorden.
24. s. e. Trinitatis: Dommer og frelser
Jesus har et ømt punkt, og det punkt er os, hans små. Du og jeg er Jesu ømme punkt.
Sognepræst Inge Marie Kirketerp Hansen er Årets teolog
Menighedsfakultet har kåret sognepræst i Gjellerup Kirke Inge Marie Kirketerp Hansen som Årets teolog 2024 for hendes utrættelige bidrag i debatten om aktiv dødshjælp.
Alle helgen: Guds ansigt
Her på Alle helgens dag bliver vi mindet om, at vi står i fællesskab med de mennesker omkring os, som Jesus også har tændt sit lys i. Og samtidig står vi i et fællesskab med dem, der er gået over på den anden side af døden, og som nu lever i evighedernes evighed.
22. s. e. Trinitatis: Ømme punkt
Jesus har et ømt punkt, og det punkt er os, hans små. Du og jeg er Jesu ømme punkt.
21. s. e. Trinitatis: Nåde
Jesus taler her om Gud som gartneren, der graver og gøder det golde figentræ. Gud er som denne gartner. Han udviser uendelig tålmodighed med os, det golde figentræ. Og han håber sådan, at træet vil bære frugt næste år.
Podcast: Kan noget godt komme fra … Lausanne?
For teologistuderende Simon Mejdahl blev Lausanne-kongressen i Seoul en øjenåbner, og han blev særlig optaget af spørgsmålet om enhed…
20. s. e. Trinitatis: Hovedhjørnestenen
Uanset hvor længe vi har sløset med vores liv og misbrugt Guds gaver, så er det aldrig for sent at omvende sig. Det er aldrig menneskets fortid, der er det afgørende, men vores nuværende forhold til Jesus. Din fortid er måske nok så blakket, men har du brug for Jesus nu i dag, så må du regne dig selv for Guds barn.
MF, KFS og DIM inviterer til samtale om Israel
7. oktober 2023 angreb Hamas Israel, og siden da har Mellemøsten været ramt af ufred og krig. På årsdagen for angrebet – mandag den 7. oktober 2024 – inviterer Menighedsfakultetet, KFS Århus og Israelsmissionen (DIM) til en samtale om konsekvenserne af konflikten.
19. s. e. Trinitatis: Ringe i vandet
Når jeg mærker missionsbefalingen tynge, tror jeg, det ofte hænger sammen med, at vi ikke nøjes med at udpege Jesus som den fantastiske, men tror, at vi selv skal repræsentere Jesus og fremstå som helt ekstraordinære eksempler på overskudsmennesker med moralsk pletfrihed.
18. s. e. Trinitatis: Bliv
Vi er ét med Jesus i tro og liv. Vi er dermed ikke sat til at skulle bære os selv og vores liv og identitet. Vi er i stedet kaldet til først og fremmest at være grene på vintræet.
Podcast: CKA fylder 10 år
I premiereafsnittet på Menighedsfakultetets nye podcast Det akademiske kvarter fejrer vi 10 års jubilæet for Center for Kristen Apologetik – i daglig tale CKA – med CKAs leder ph.d. Emil Børty Nielsen.
17. s. e. Trinitatis: Ny vin
Hvad mister jeg mon af handlefrihed og fornøjelser ved at kassere de gamle og kendte normer og værdier? Hvad går jeg mon glip af ved at følge rabbi Jesus? Da jeg havde de gamle vinsække, vidste jeg, hvad der var op og ned, og jeg kunne være tryg i at være, som de fleste er, og tænke som flertallet.
16. s. e. Trinitatis: Trods
Selv der, hvor alt håb er ude, og legemet er i forfald, selv der, hvor sjælen har forladt et menneske, der er han opstandelsen og livet.
15. s. e. Trinitatis: Være nær
Får du prioriteret at sidde ved Jesu fødder og lytte til ham? Giv dig selv lov til at være en Mariakristen. Giv dig selv lov til at hvile dit hoved for alle pligter og så slappe af ved Jesu fødder og suge alt godt til dig.
Anders og Erik tyvstartede sponsorløbet
Mandag den 9. september løber MFs sponsorløb af stablen, men Anders og Erik tyvstartede den 18. august på mobilscootere.
14. s. e. Trinitatis: Kommet nær
Alt havde han mistet undtagen dette miserable liv, han nu førte. Så møder han Jesus, og pludselig får han noget at miste.
13. s. e. Trinitatis: Tjene
Der har aldrig været et menneske, som har bedt om tilgivelse for en synd, som ikke har fået tilgivelse. Aldrig! Aldrig nogensinde. Vi må lade Jesu ord gælde her: Al, virkelig al synd og bespottelse skal tilgives mennesker.
Podcast: I værkstedet med Morten Hørning Jensen
Vi skal være evangelisk ambitiøse, siger Morten Hørning Jensen, professor i Ny Testamente ved Menighedsfakultetet og faglig leder for oversættelsen af NT til den autoriserede bibeloversættelse 2036.
12. s. e. Trinitatis: Anfægtelse
Der har aldrig været et menneske, som har bedt om tilgivelse for en synd, som ikke har fået tilgivelse. Aldrig! Aldrig nogensinde. Vi må lade Jesu ord gælde her: Al, virkelig al synd og bespottelse skal tilgives mennesker.
Kom og smag på teologistudiet
Overvejer du at studere teologi og være en del af studiemiljøet på MF? Så kom i studiepraktik torsdag den 24. oktober på Menighedsfakultetet – og få en fornemmelse af, hvad det vil sige at studere teologi.
11. s. e. Trinitatis: Kølig distance
Når Gud ankommer i et menneskes liv, røber vores reaktion, hvordan vores forhold til Jesus er. Byder vi ham velkommen, eller siger vi: ‘Ikke nu, Gud! Kan du ikke vente lidt med at blande dig i min tilværelse?’
10. s. e. Trinitatis: Underholdning?
Gud har nogle tanker og planer med verdens byer, som vi må øve os i at tænke med på. Gud ser muligheder i selv de mest lastefulde og syndefulde byer. Og han har en plan med dem.
9. s. e. Trinitatis: Beslutning
Den sande profeti lærer os at basere vores tro på et klippefast grundlag, nemlig at Jesus og hans død og opstandelse er det eneste, der holder, når storme hyler omkring os, og vandet truer med at rive vores livs hus omkuld.
8. s. e. Trinitatis: To bygmestre
Den sande profeti lærer os at basere vores tro på et klippefast grundlag, nemlig at Jesus og hans død og opstandelse er det eneste, der holder, når storme hyler omkring os, og vandet truer med at rive vores livs hus omkuld.
7. s. e. Trinitatis: Frygt ikke
Menneskefrygt fører let til, at man bliver som en vejrhane, der hele tiden forsigtigt stikker fingeren i vejret, og spørger sig selv: ‘Hvad mon de andre mener?’
6. s. e. Trinitatis: For rig
Den rige unge mand stiller det mest centrale spørgsmål, et menneske kan stille; nemlig hvordan får jeg evigt liv? Og så sender Jesus ham bare afsted uden at være særlig imødekommende. Det er ikke særlig klogt gjort ud fra en evangeliserende synsvinkel. Jesus gør faktisk alt, hvad han kan, for at skuffe ham.
En stor tak
I løbet af to måneder er har MF modtaget lidt over 1,8 millioner i gaver. Det er et meget højt beløb, konstaterer fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen.
5. s. e. Trinitatis: Jesus?
Peter ønsker en lidelsesfri Kristus. Han ser ikke behovet for, at Jesus skulle gå korsvejen. Der må være en anden løsning på menneskets problemer, tænker Peter.
Grundtvig for begyndere: Grundtvig og vores nutid
Kurt E. Larsen, professor i kirkehistorie, udforsker i denne podcast-episode Grundtvigs nutidige betydning, hans indflydelse på dansk kristendom og samfund samt de mange divergerende opfattelser af hans one-liners.
4. s. e. Trinitatis: Urimelig kærlighed
Det er Gud selv, den almægtige og evige og fuldkomne Gud, vi skal måle os med. Alt det med kun at elske dem, der også elsker os, er alt for billigt, siger han.
Grundtvig for begyndere: Grundtvig og hans samtid
Kurt. E. Larsen, professor i kirkehistorie, giver i denne podcast-episode et indblik i den kirkelige side af Grundtvig, og hvordan det smittede af på hans virke i samfundet.
3. s. e. Trinitatis: Fortabt
Han blev tabt for sin far i det øjeblik, han besluttede sig at forlade sin far. Han kunne i og for sig have levet et pænt og anstændigt liv ude i det fremmede, være en velanskrevet borger, en eksemplarisk ægtemand og far. Men det ville alt sammen ikke gøre fra eller til. Han ville stadig være den fortabte søn.
2. s. e. Trinitatis: Efterfølgelse
Den Jesus, vi her møder, er ikke ligefrem diplomatisk. Her har Jesus ellers chancen for at blive populær. Men nej, det forsøger han ikke på. I stedet siger han: ‘Hvis nogen kommer til mig og ikke hader sin far og mor…’ Værsgo. Der er ikke megen salgstale over de ord.
Arbejdet med en ny bibeloversættelse er nu formelt sat igang
Menighedsfakultetet skal være med til at sikre, at Danmark i 2036 får en ny, tidssvarende bibeloversættelse. Den 31. maj begynder arbejdet for alvor ved et stort anlagt seminar i Vartov, København.
1. s. e. Trinitatis: Fjolset…
Hvad gør manden ved det kæmpe overskud, han har genereret? Eller hvad har denne overflod gjort ved manden? Jo, den tager ham til fange, og han lader sig indfange.
Har du hørt podcast-serien Evangeliet er…?
HVAD ER EVANGELIET? Det spørgsmål har vores professor i Ny Testamente, Morten Hørning Jensens, skrevet en laaaang bog om – og sammen med teologistuderende Kasper Bergholt deler han ud af sine tanker og viden i podcastserien Evangeliet er…
Podcast: Hvad historiske prædikener kan sige om nutiden
Michael M. Thunbo tog i efteråret 2023 hul på et ph.d.-studie, som belyser, hvordan kriser sætter deres spor i prædikener. Selvom han fokuserer på perioden 1849-1965, så forventer at finde tendenser i prædikener, som også vil sige noget om forkyndelsen i vor tid.
Tilmelding til efterårets lederuddannelse er åbnet
Det har afgørende betydning, at kirker, kirkelige organisationer og værdibårne virksomheder har dygtige ledere. Derfor afholder Menighedsfakultetet i samarbejde med MentalTouch nu for 3. år i træk en lederuddannelse. Hvis du tilmelder dig inden 1. juli, sparer du 10%.
Trinitatis søndag – Vinderhold
Befalingen går ikke på at døbe. Nej, den går på at gøre mennesker til hans disciple. Vi må som kirke aldrig gå på kompromis med Jesu befaling om at gøre mennesker til hans disciple. Det er et vigtigt perspektiv at have med i disse år, hvor dåbstallet falder…
2. pinsedag – Vente
Efter sin himmelfart siger Jesus til disciplene, at de skal vente i Jerusalem, indtil de bliver iført kraft fra det høje. De skal vente på Helligånden. De skal vente tålmodigt, være udholdende og vedholdende.
Pinsedag: Helligånden – Guds joker
Vi er på ingen måde faderløse børn, der må leve deres liv adskilt fra hjemmets trygge rammer. Nej, Jesus bor i os ved sin hellige ånd.
6. søndag efter påske – Mere tilfælles
Det er vores enhed som kristne, Jesus beder om. Han ønsker inderligt, at vi, som tror på ham, må være et.
Kr. Himmelfartsdag – Afsked og nærvær
Dagens nerve er afsked og en ny begyndelse. Begyndelsen på den kristne verdensmission og begyndelsen på disciplenes vandring og liv sammen med den opstandne Jesus.
Sådan kommer den nye bygning bag MF til at se ud
Sommeren 2025 får MF en ny nabo med kontorplads til op til 7 kirkelige organisationer og 55 lejligheder.
Byggeri ved Menighedsfakultetet fortsætter med ny hovedentreprenør
Tre år efter første spadestik vil bygningen bag Menighedsfakultetet stå færdig. LPH Byg overtager byggeriet og lægger sig i selen for, at byggeriet står færdig i juli 2025.
5. søndag efter påske: Det evige liv
Her, den allersidste aften i sit liv, beder Jesus for sine disciple. Han beder om, at de må blive bevaret i det evige liv.
Mange studerende giver håb for fremtiden
– Der er grund til håb for fremtiden, men der er også behov for at prioritere anderledes. Sådan lød det fra Thomas Bjerg Mikkelsen ved lørdagens medlemsmøde. Læs beretningen her.
4. søndag efter påske – Frihed
Jesus sætter her fingeren på det ømme sted i vores forståelse af os selv som frie og oplyste mennesker, som selv mener, at vi har kontrol over vores liv og valg.
Hvordan prædiker præster i tider med bekymringer?
På det kommende årsmøde i Dansk homiletisk Netværk vil Michael Mørch Thunbo, ph.d. studerende ved Menighedsfakultetet og Århus Universitet, sætte fokus på prædikener i en krisetid.
Konference: Er der håb?
Den kristne kirke har potentiale til at formidle håb til en lidende verden. Det gælder også sognemenigheder i Danmark. Hvordan det kan gå for sig, vil der blive givet et kvalificeret bud på til sognekirkekonferencen fredag den 24. maj i Kristkirken i Kolding, hvor Evangelisk Luthersk Netværk, Dansk Bibel-Institut samt Menighedsfakultetet er indbydere og arrangører.
Hjælp Menighedsfakultetet godt i mål
På Menighedsfakultetet er der meget at glæde sig over.
3. søndag efter påske – Plads nok
Jesus siger ikke, at kristendommen er vejen, sandheden og livet. Han siger heller ikke, at kirken er vejen, sandheden og livet. Og han siger slet ikke, at de kristne er vejen, sandheden og livet. Nej, sandheden er en person, ham selv.
God interesse for MF og teologi på KFS’ påskelejr
I et par dage til KFS’ påskelejr havde Menighedsfakultetet en stand, hvor deltagerne havde mulighed for at få svar på spørgsmål om teologi og MF. MFs informationsmedarbejder Jonathan Haahr Oehlenschläger var med…
2. søndag efter påske – Hyrden kalder
Denne søndag er ofte kaldt den store hyrdesøndag, da næsten alle tekster i de bibelske læsninger kredser om hyrden og fårene.
Små og store spørgsmål behandles i dåbskommissionen
Kurt E. Larsen sidder i den Dåbskommission, som kirkeministeriet har nedsat. Kommissionen har snart arbejdet et år, men der er i udgangspunktet lagt op til en langvarig proces, der er planlagt at vare til foråret 2027.
Kent Grinderslev Rasmussen ordineret i Aarhus Domkirke
MF-teologen Kent Grinderslev Rasmussen, der er landsleder i Israelsmissionens Unge, blev ordineret den 19.3.2024 i Aarhus Domkirke af biskop Henrik Wigh Poulsen.
Bogreception 5. marts for Leif Andersens nye bog
MF afholder en bogreception den 5. marts kl.15-16 for Leif Andersens nye bog: ‘Bibelen læst af…’ om Galaterbrevet. Bogen kan til receptionen købes til rabatpris på 100 kr. mod normalt 120 kr. Se invitation til receptionen HERDu kan tilmelde dig HER Leif Andersen er lektor emeritus i Praktisk Teologi ved MF, og bogen udgives på forlaget Eksistensen. Den … Læs Mere
Menighedsfakultetet ansætter ny landssekretær
Menighedsfakultetet ansætter ny landssekretær til at løfte arbejdet med kommunikation til bagland og kirkelige samarbejdspartnere
Mærk pulsen på MF – kom til medlemsmøde 20. april
Menighedsfakultetet er en uddannelsesinstitution, hvor der konstant sker spændende ting og er gang i nye tiltag. Du kan få en dugfrisk opdatering på rigets tilstand på MF til det årlige medlemsmøde den 20. april, hvor fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen afslører, hvad vi pt er optaget og udfordret af. Adjunkt Klaus Vibe vil give et fagligt … Læs Mere
Sognekirkekonference i Kolding 24. maj
Den kristne kirke har potentiale til at formidle håb til en lidende verden. Det gælder også sognemenigheder i Danmark. Hvordan det kan gå for sig, vil der blive givet et kvalificeret bud på til sognekirkekonferencen fredag den 24. maj i Kristkirken i Kolding, hvor Evangelisk Luthersk Netværk, Dansk Bibel-Institut samt Menighedsfakultetet er indbydere og arrangører. … Læs Mere
Velbesøgt studieintroduktionsdag den 22.2.2024
22 unge deltog i studieintroduktionsdagen torsdag den 22.2, hvor de fulgte noget af undervisningen, mødte studerende og undervisere, så MF’s faciliteter og blev introduceret til bacheloruddannelsen i teologi og mission, som FIUC-Aarhus tilbyder. Se programmet for studieintroduktionsdagen HER De 22 deltagere til studieintroduktionsdagen fylder godt op til torsdagsandagten Og til 2023-årgangens undervisning i bibelsyn ved … Læs Mere
MF har fået ny pedel
Det er en stor glæde, at MF fra den 1. februar har fået en ny pedel: Christian Brask. Christian er 25 år og har med sin håndværkerbaggrund fra blandt andet ansættelse i et tømrerfirma og arbejde på byggeplads gode forudsætninger for at forestå en lang række praktiske opgaver på MF. Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen bød … Læs Mere
Morten Hørning Jensen forsvarede doktordisputats på Aarhus Universitet
Professor i Ny Testamente Morten Hørning Jensen forsvarede fredag den 26. januar sin doktordisputats om evangeliet i Markusevangeliet på Aarhus Universitet i en mere end 5 ½ time lang ‘mundtlig eksamen’ på engelsk med opponenter fra USA, Tyskland og Danmark. Dermed kan han føje et. ‘dr.theol.’ til sin professortitel, og MF har fået endnu en … Læs Mere
Morten Hørning Jensen bliver redaktør i nyt bibeloversættelsesarbejde
Det Danske Bibelselskab påbegynder en ny autoriseret oversættelse af Bibelen, og professor ved MF Morten Hørning Jensen er valgt til at være faglig leder af oversættelsesarbejdet af Ny Testamente og til at være med i chefredaktionen. På MF glæder vi os over valget af Morten og over, at hans faglige kompetencer bliver bragt i spil … Læs Mere
Ledige pladser på efteruddannelse om menneskesyn, dannelse og formidling
Forårets spændende efteruddannelsesmodul om menneskesyn, dannelse og formidling gennemføres fra januar, og da der er plads til flere deltagere, kan du stadig nå at melde dig til HER Kurset fokuserer på, hvad troens menneskesyn er, og på hvordan det former kristen dannelse, oplæring og formidling. De kompetente undervisere er tidligere leder af Kristen Pædagogisk Institut … Læs Mere
Robert Bladt kåret til Årets Teolog 2023
Menighedsfakultetet har kåret højskoleforstander Robert Bladt til Årets teolog 2023 Forstander Robert Bladt på Børkop Højskole blev overrasket over at blive kåret til Årets Teolog, da han intetanende mødte op til et møde på Indre Missions Hus i Fredericia den 15. november. Her blev han mødt af fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen samt bestyrelsesformand Sune Skarsholm, … Læs Mere
Tegn gavebrev i 2023 – så tæller det dobbelt første år
Det koster mange penge at uddanne teologer til kirke og mission, når det skal være på akademisk niveau. Men uddanne teologer skal og vil vi, for der er ude i det kirkelige landskab meget stor efterspørgsel på præster fra MF. Og nu er der takket være et godt tilbud fra en MF-ven en særlig god … Læs Mere
Gaver til forskning kan nu trækkes fra i skat – uanset beløbstørrelse
Det er nu blevet muligt at give øremærkede gaver til MF’s forskning. I modsætning til almindelige gaver er der her ingen beløbsgrænse. Det gør det interessant for MF’s bagland, da man nu kan give større beløb med fuld fradragsret og ikke er underlagt beløbsgrænse ved almindelige gaver på 18.300 (2024) kr. Du kan give en … Læs Mere
Spotlights 2023 den 10. november – elsker Jesus robotter?
Elsker Jesus robotter? Det lidt spøjse spørgsmål vokser ud af mødet med den stadig mere påtrængende kunstige intelligens og de stadig mere raffinerede og menneskelignende robotter. Hvordan skal vi forholde os til denne udvikling? Er den et gode eller en trussel for os som mennesker? Og hvordan skal vi stille os som kristne, der tillægger … Læs Mere
Overvejer du at studere teologi? – kom til studiepraktik den 25. oktober
Hvordan er det at være teologistuderende? Og hvordan fungerer det på den norske Fjellhaug International University College’s afdeling i Aarhus (FIUC-Aarhus)? Det kan du faktisk prøve på egen krop ved at følge undervisningen en dag. Der vil nemlig igen i år blive mulighed for at komme i studiepraktik på Menighedsfakultetet, hvor FIUC-Aarhus holder til. Studiepraktikken … Læs Mere
Sponsorløb 2023 skaffer 450.000 kr. til stipendier
Mandag den 11. september afholdt MF det årlige sponsorløb til fordel for stipendier til studerende på MF uden SU. Med 57 navne på deltagerlisten var der lagt op til et godt resultat, og vi er dybt taknemmelige for, at de foreløbige optællinger tyder på et resultat på o. 450.000 kr. Sponsorløbet blev for de flestes … Læs Mere
Den sikre usikre tro – foredragsrække om tro og tvivl
Center for Kristen Apologetik inviterer til fire foredrag i oktober og november under overskriften ‘Den sikre usikre tro – nye perspektiver på tro i en postmoderne tid’. Vores tid byder på nye spørgsmål og udfordringer til den kristne tro, såsom: Hvad hvis min tro bare er et produkt af, hvor jeg er opvokset? Kan jeg … Læs Mere
Morten Hørning Jensens videnskabelige afhandling udkommet
Morten Hørning Jensen afslører i sin nye videnskabelige afhandling The ‘Gospel’ between Emperor and Temple in the Gospel of Mark betydningen af begrebet ’evangeliet’. De fleste ved sikkert godt, at ordet evangelium betyder ’godt budskab’. Men i hvilken forstand er evangeliet et godt budskab? Det har Morten Hørning Jensen sat sig for at undersøge til … Læs Mere
28 nye studerende er begyndt på FIUC-Aarhus
MF har den 15. august modtaget 28 nye bachelorstuderende. Det er blandt de tre højeste antal bachelorstuderende, der er begyndt siden vi i 2005 startede en selvstændig uddannelse ved MF. Sidste optag i 2021 var også stort, nemlig 25 studerende, så vi nu har over 50 bachelorstuderende i gang med at tage en teologisk uddannelse … Læs Mere
Professortiltrædelsesforelæsning trak fulde huse den 21. august
Morten Hørning Jensen holdt professortiltrædelsesforelæsning mandag den 21. august over emnet: ‘Hvad skal vi søge og finde i evangeliet?’ Den medrivende forelæsning gav et spændende indblik i den årelange intense forskning, der lå bag Mortens nye forskningsmonografi om ‘evangeliet’ i Markusevangeliet. Og emnet og personen fængede, idet både auditorium 1 og 2 var fyldt op … Læs Mere
Ny bog af lektor Carsten Vang
Lektor Carsten Vang har ud over at have undervist i Gamle Testamente på Menighedsfakultetet i årtier arbejdet intenst med arkæologien og Gamle Testamentes historiske troværdighed. En stor del af hans viden er nu blevet tilgængelig i form af hans nye bog: Når sten og potteskår fortæller. Bogen rummer de vigtigste af Carsten Vangs artikler fra … Læs Mere
Ny bog af Leif Andersen: Den tredje tvivl
Lektor emeritus i Praktisk Teologi, Leif Andersen, der den 1. juni gik på pension, har med sine skarpe tanker, ærlige tvivl og dybe indsigt i både troens univers og menneskets sind skrevet en vedkommende bog om tvivl: Den tredje tvivl – hvordan troen bliver til, og hvorfor det giver mening at holde fast i den. … Læs Mere
MF ansætter ny undervisningslektor
For at styrke arbejdet på Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik ansætter Menighedsfakultetet Oline Bøndergaard Kobbersmed i en 20 % stilling fra den 1. juni. Oline skal primært arbejde med følgende opgaver: Udvikle og udbyde religionspædagogiske kurser for præster, kirke- og kulturmedarbejdere samt ansatte i kirkelige organisationer, skoler og efterskoler Projektkoordinering for konsortiet under Center … Læs Mere
Konference om Gammel Testamente på Dansk Bibel-Institut den 14.-16.9.2023
I anledning af, at underviserne i Gammel Testamente på MF og Dansk Bibel-Institut (DBI) alle fylder rundt i år, afholdes den 14.-16. september en konference på DBI med en afsluttende folkelig fejring af ‘200 års’ bibeltro forskning og undervisning i Gammel Testamente i Danmark. Der medvirker en perlerække af internationale forskere, som hver især har haft … Læs Mere
Hvordan står det til på MF? Det afslører fakultetsleder i ny beretning
Nye professorer, ny uddannelsesvej, nyt center oprettet. Der sker hele tiden utroligt meget spændende på Menighedsfakultetet – så meget, at det kan være svært at følge med. Men nu er chancen der for at få overblik og fingeren på pulsen, idet fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen til medlemsmødet den 15. april har aflagt sin årlige arbejdsberetning, … Læs Mere
TORVETs Højskole i Virksund den 25.-28. sept.: ‘Troens mange spor’
Temaet for den populære TORVETs Højskole er i år: ‘Troens mange spor’. Se programmet HERTORVETs Højskole på Virksund Kursuscenter byder på spændende undervisning fra ansatte på TORVET, godt fællesskab, lækker forplejning samt flotte omgivelser med placering lige ud til Hjarbæk Fjord.Du kan tilmelde dig HER
Velkommen til MF’s nye hjemmeside
Det er en glæde for os at kunne lancere denne nye og opdaterede hjemmeside. Vi har tilstræbt at lave en mere overskuelig udgave og håber, at du hurtigt kan danne dig et overblik og finde frem til det, du søger. Her kommer en lille guide med nogle hurtige tips: Hovedmenupunkterne med ‘dropdown’ menuer ligger foroven. … Læs Mere
MF har fået sin yngste professor nogensinde
Lektor i Etik og Religionsfilosofi Jeppe Bach Nikolajsen er af en international bedømmelseskomité vurderet til at have professorkompetence. Fredag den 13. januar blev Jeppe Bach Nikolajsen udnævnt til professor på MF vitenskapelig høyskole i Oslo, som er det største fagmiljø for teologi, religion og samfund i Norden. Han ansættes nu også som professor på Menighedsfakultetet … Læs Mere
MF ansætter ph.d.-studerende i kirkehistorie og praktisk teologi
MF ansætter cand.theol. Michael M. Thunbo som ph.d.-studerende og medarbejder i Center for Praktisk teologi og Religionspædagogik Med ansættelsen af cand.theol. Michael M. Thunbo som ph.d.-studerende (75 %) og som medarbejder i Center for Praktisk teologi og Religionspædagogik (25 %) bidrager MF til at løfte det faglige niveau i arbejdet med formidling af kristen tro … Læs Mere
MF har fået en ny professor
Lektor i Ny Testamente Morten Hørning Jensen er af en international bedømmelseskomité vurderet til at have professorkompetence. Til semesterafslutningen på Menighedsfakultetet (MF) den 8. december fejrede ansatte og studerende, at lektor i Ny Testamente Morten Hørning Jensen nu har opnået professorkompetence. En international komité bestående af de tre professorer: Dr. Craig A. Evans fra Houston … Læs Mere
Ny uddannelsesvej styrker de studerendes muligheder
For det kommende 2023-hold bliver det muligt at kombinere teologiuddannelsen på FIUC-Aarhus med teologiuddannelsen på Aarhus Universitet. Pressemeddelelse: Nye muligheder for studerende ved Menighedsfakultetet Siden 2020 har Menighedsfakultetet i regi af Fjellhaug International University College (FIUC) tilbudt en bachelorgrad i teologi med norsk offentlig akkreditering. Dette er et studium med akademisk kvalitet og en profil, som … Læs Mere
Overvejer du teologi? – så velkommen til studieintroduktionsdag den 2. marts
Oplev studiemiljøet på MF og snus til FIUC-Aarhus’ teologiuddannelse til studieintroduktionsdag torsdag den 2. marts.På studieintroduktionsdagen vil du kunne deltage i nogle undervisningslektioner, møde undervisere og studerende, se vore ideelle studiefaciliteter samt blive orienteret om Fjellhaug International University College’s spændende uddannelse i teologi og mission på Menighedsfakultetet. Program er under udarbejdelse. Hvis du har spørgsmål, … Læs Mere
Programmet for Teolkursus 2023 er klar – se det her
Programmet for Teolkursus 2023 har været længe undervejs, men nu er det her. Teolkurset rummer et festfyrværkeri af inspirerende og opbyggelige bibeltimer, foredrag, seminarer, festaften, gudstjeneste, kulturaften med meget mere. Kurset er for teologer, præster, kirkeligt ansatte, teologistuderende og alle andre interesserede. Se programmet HER Du kan tilmelde dig HER
Studiepraktik 26.-27. oktober
Oplev studielivet og undervisningen og mød både undervisere og studerende til studiepraktik den 26.-27. oktober.
Emil Børty Nielsen forsvarer ph.d.-afhandling 26.8.2022
Følg med online hjemmefra, når cand.theol. Emil Børty Nielsen forsvarer sin ph.d.-afhandling om trosforsvar fredag den 26. august i Oslo.
Sponsorløb 2022 vel gennemført trods hede den 15. august
Hele tre løb blev gennemført i Aarhus den 15. august foruden løb ude i landet. Trods temperaturer tæt på 30 grader gennemførte alle deltagere.