Studiestart Net-studerende 2023

Kom godt i gang! Velkommen!

Videoen præsenterer de fagområder, der kan findes litteratur om på biblioteket. Men opstillingen er for nyligt ændret i hele sydsiden af biblioteket! Almen kirkehistorie er flyttet op på biblioteket, mens Nordisk kirkehistorie og Religionsvidenskab er flyttet i kompaktreoler i kælderen.
Vi skal helt på plads, før vi laver ny video.

 

PENSUMLITTERATUR

Som studerende ved FIUC–Aarhus er det de studerendes eget ansvar at anskaffe sig pensumlitteraturen. Den relevante litteratur kan i de fleste tilfælde købes hos diverse internetboghandler. Er der tale om dansk litteratur, er det billigst at købe det fra en dansk boghandel. For udenlandsk litteratur henviser vi til amazon.de og cdon.dk (god til skandinavisk litteratur). Se mere om det og andre muligheder på teologi.dk/boghandler.

Gør også brug af Bibliotek.dk, hvor du kan bestille bøger til levering på dit lokale bibliotek, hvor du skal være oprettet som bruger. Se her hvordan du bestiller på bibliotek.dk.

Pensumlitteraturen vil ellers være tilgængelig på Menighedsfakultetets bibliotek. Studerende, som ikke ønsker selv at købe den relevante litteratur, kan tage en kopi af pensumlitteraturen på biblioteket på Menighedsfakultetet. Vær opmærksom på, at det er lovligt at kopiere til eget brug, men det er ikke lovligt at få andre til at kopiere for sig eller selv at kopiere til andre. Ønsker du ikke at købe din litteratur, og har dit lokale bibliotek ikke mulighed for at skaffe litteraturen hjem, har du altså mulighed for at tage forbi Menighedsfakultetets bibliotek og scanne eller kopiere den litteratur, du har brug for.

 

ONLINE RESSOURCER

Som studerende ved FIUC-Aarhus har I på Menighedsfakultetet adgang til online tidsskrifter og artikler. Se teologi.dk/bibliotek.
I får login-adgang hjemmefra ved at sende en sms til Tom Erik på Fjellhaug, (+47) 98676643.

Oplys følgende i beskeden:

”Ang. adgang til e-ressourcer. [Studentnummer og navn]”.

 

LITTERATURLISTER og REFERENCEHÅNDTERING

Alt hvad man finder og bruger, skal dokumenteres! Undgå beskyldning for plagiat!
Derfor er det væsentligt fra begyndelsen at få gode vaner og allerede ved studiestart introduceres I til Zotero, som er et af de bedste værktøjer til at håndtere henvisninger, noter og litteraturlister.
Prøv evt. selv inden!