Gå til indhold

Litteraturlister og referencehåndtering

Zotero er et værktøj, der holder styr på litteraturhenvisninger og sørger for, at du altid har en opdateret litteraturliste.

Det fungerer integreret i Mozilla Firefox. Det kan også gemme pdf-filer og fx internetsider i forbindelse med referencen dertil. Endelig kan det synkronisere til Zotero.org, hvor du har 100 MB lagerplads gratis. Her har du altid adgang til dine referencer, og du kan evt. dele dem med andre brugere i åbne eller lukkede grupper.

Download Firefox fra www.getfirefox.com, og installer. Åbn Firefox og download Zotero frawww.zotero.org, og du er omgående kørende. På Zoteros hjemmeside er der mange informative videoer.

Vælg Chicago Manual of Style (Author/Date) (CMS).

SBL Style er en variant, eller en udbygning af CMS (SBL Handbook of Style), så den kan honorere behovene vedrørende bibelske studier. Pt. eksisterer den i Beta-version, og vi ser meget frem til, at den bliver stabil.

På www.teologi.dk/biblioteker og www.teologi.dk/tidsskrifter er der * ved biblioteker og andet, som pt. understøtter Zotero. Der arbejdes på at fåwww.teologi.dk/axis til det også. Boghandlerne er ikke så langt fremme, og af de listede boghandler på www.teologi.dk/boghandler er det kun www.amazon.com samt deres europæiske afdelinger, der understøtter Zotero. Endelig er books og scholar.google.com kompatible.

 

Refworks er et kommercielt referencehåndteringsværktøj – er du indskrevet på Teologisk Fakultet har du adgang til RefworksHjælp til Refworks.

Andre værktøjer er Mendeley (open source), Reference Manager, EndNotes og Library Master.

 

VIA Univercity College har en fælles og udmærket ltteraturlistevejledning her:http://litteraturlister.viauc.dk/