Gå til indhold

Menighedsfakultetet samarbejder med FIUC-Aarhus om at uddanne teologer til kirke og mission.

Vellykket besøg på TORVET

I slutningen af oktober 2014 aflagde den internationalt kendte missionsteolog Vinoth Ramachandra besøg i Aarhus. Han bidrog til en række arrangementer. Læs mere om besøget her.

Vellykket besøg på TORVET

Vinoth Ramachandra var mandag d. 27. oktober hovedforelæser ved seminaret “Kristen etik i et pluralistisk samfund.” Udover de ni bidragydere, undervisere og studerende fra Menighedsfakultetet deltog ca. 40 personer, som alle på forskellig vis er engageret i dette tema. Det blev drøftet om vi lever i et pluralistisk eller et monokulturelt (sekulært) samfund; om forholdet mellem det specifikt kristne og det fælles, universelle; om kristne argumenter vil vedblive at være gyldige, eller i fremtiden vil blive set på som “krænkende.”

Seminaret spændte fra de helt konkrete udfordringer i hverdagen som læge, præst og lærer til de mest avancerede akademiske, principielle overvejelser. Der er stadig et brobygningsarbejde at gøre der; men ikke var i tvivl om, at der er en tæt og relevant sammenhæng. Det er brug for både troskab og visdom i praksis, og klarhed i tænkningen. Så arbejdet med, hvordan vi skal leve som kristne i det samfund, vi indgår i, må fortsætte.

Se eller lyt til Ramachandras forelæsninger (inkl. slides), her…

D. 29.-30 oktober var temaet “Den lokale kirke og integreret mission.” Vinoth og hans danske hustru Karin, præsenterede tankerne bag integreret mission, og hvordan det kalder alle kristne til et aktivt engagement i samfundet på alle niveauer. Integreret mission er ikke et spørgsmål om at prioritere melelm aktiviteter, men at “gentænke” evangeliet og missionsbefalingen. En sådan gentænkning kalder os til at styrke vores kristne identitet og med den at involvere os i samfundet og engagere os i nød og uretfærdighed på alle niveauer.

I alt knap 30 personer deltog i seminaret, hvor alle blev involveret gennem læringssamlinger m.m. Der blev desuden delt inspirerende erfaringer fra Esbjerg, Vesterbro og Nigeria.

Se Ramachandra’s forelæsning (lydfiler følger snarest) her…

Herudover deltog Vinoth og Karin Ramachandra i et fyraftensmøde, undervisning på Diakonhøjskolens internationale linje, og et dialogmøde arrangeret af Kristeligt forbund for Studerende.

 

Dansk Missionsråd har i forbindelse med besøget udgivet et kursus- og studiemateriale om integreret mission. Materialet kan downloades eller købes her…

 

 

Læs mere om de afholdte arrangementer her:

Kristen etik i et pluralistisk samfund

Dette stort opsatte dagseminar, mandag den 27. oktober, er arrangeret i samarbejde med Evangelisk Alliance. Se program og info her…

Fyraftensmøde med Karin Ramachandra

En aften for unge med Vinoth’s danske kone, Karin – om “nåde.” Tirsdag den 28. oktober, kl. 17.00. Program og info her…

Den lokale kirke og integreret mission

Dette lærings-seminar, onsdag-torsdag den 29.-30. oktober, er arrangeret i samarbejde med Dansk Missionsråd og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. Se program og info her…

Dialog-møde om “tillid” på Aarhus Universitet

Kristeligt Forbund for Studerende arrangerer dialog-møde mellem Vinoth Ramachandra og Gert Tinggaard Svendsen om emnet “tillid”; med udgangspunkt i Svendsen’s bog om dette emne. Torsdag den 30. oktober kl. 19.30, Studenternes Hus, Aarhus Universitet. Læse mere…

Vinoth Ramachandra og integreret mission

Du finder flere oplysninger om Ramchandra samt links til diverse ressourcer her…

Presse

 

Kontakt:

Andreas Østerlund Nielsen, forsker og konsulent i missionsteologi

Menighedsfakultetet

mail: aon@teologi.dk

tlf.: 73561257

Følgende personer har været involveret i forberedelserne: Jakob Schwarz (Promissio), Daniel Hougaard (Kristeligt Forbund for Studerende), Jeppe Bach Nikolajsen og Hans Christian Petterson (Menighedsfakultetet)