Gå til indhold

Vær med til at fremtidssikre MF

Flere af MF's lærere nærmer sig pensionsalderen. Nye lærerkræfter må køres i stilling, og det giver øgede udgifter, som vi appellerer til vort bagland at respondere på.

Hjælp os godt igennem et generationsskifte!

Menighedsfakultetet fylder næste år 50 år, og flere af vore lærere nærmer sig pensionsalderen. Vi står derfor over for at gennemføre et generationsskifte i lærerstaben, hvilket giver os ekstraordinært store udgifter til opkvalificering af de kommende lærere. Sammen med optaget af nye studerende sommeren 2017, der et halvt år bringer os op på tre hold med større udgifter til blandt andet stipendier, øger dette vores budget med over 750.000 kr. årligt de kommende tre år. Derfor har vi brug for øgede indtægter og håber, at mange af vore trofaste støtter har mulighed for at øge deres bidrag. Det gælder fremtidssikring af MF.

Se en prognose for MF’s økonomiske udvikling HER

Ellers går det forrygende godt, og 2016 er på vej til at blive et jubelår for MF:

MF-teologer ansættes som præster i større tal end nogensinde tidligere i MF’s historie

Siden januar er der blevet ansat 11 MF-teologer rundt om i landet. 1 som provst, 7 som sognepræster, 1 som frimenighedspræst og 2 som konsulenter i henholdsvis Luthersk Missionsforening og Indre Mission. Det er næppe sket tidligere i MF’s historie, at så mange i løbet af 8-9 måneder er ansat som præster.

Stor efterspørgsel

Ansættelserne viser sammen med de mange henvendelser fra menigheder rundt om i landet, at der er et stort behov for frimodige præster med en sund, klassisk og evangelisk luthersk profil.

En af de 8 ny ansatte sognepræster er Christoffer Grøndahl Svinth Olesen i Timring/Tiphede sogn. Et lokalt menighedsrådsmedlem, Tove Søgaard, udtaler i den forbindelse:

Da vi ansatte Christoffer, lagde jeg vægt på at få en præst fra et uddannelsessted, som bygger sin undervisning på Bibelens Ord, for en teolog må formes af Bibelens sandhed. Når jeg går i kirke og lytter til Christoffers forkyndelse, er det i tryg forventning om at høre Guds ord, så vi i menigheden opbygges og fornyes i troen på den hellige treenige Gud. Det er et stort privilegium at kunne det!

 

Alt står og falder med Guds velsignelse og venners opbakning

Guds velsignelse og venners opbakning har bragt os langt på MF. Vi har aldrig været bedre kvalificeret på lærersiden end nu, og vi har en stor flok topengagerede teologistuderende samt et nært og frugtbart samarbejde med de øvrige organisationer på TORVET. Læg dertil påbegyndelsen af en akademisk efteruddannelse i teologi og kirke i 2017 og vi ser Menighedsfakultetet i fuld sving som ressourcecenter for teologi, kirke og mission. Lige nu har vi brug for et markant løft for at kunne gennemføre generationsskiftet i lærerstaben og håber meget, at mange af vore sympatisører har mulighed for at være med i et ekstra løft.

På forhånd hjertelig tak! Sammen uddanner vi præster og ledere, der vil tjene vores kirke i overensstemmelse med dens bekendelsesgrundlag.

Nils Andersen
Landssekretær