Gå til indhold

Menighedsfakultetet samarbejder med FIUC-Aarhus om at uddanne teologer til kirke og mission.

E-bøger

De fleste biblioteker har mange e-bøger registreret, så de kommer frem sammen med andre bøger ved almindelige søgninger. Det gælder også MF’s Bibliotek.

 

Nye e-bøger findes fx. her:

Mange forlags nye E-bøger kan også lejes for 1 dag, 1 uge, 1 måned etc. se fx. Ebog.dk.

 

Ældre e-bøger findes fx. her:

  • Books.google.com – Google Bogsøgning. Søger i teksterne i Googles mange indscannede bøger. Læs online eller download. Der er også nyere bøger med copyright, men her vises kun det tekstudsnit, hvor søgeudtrykket forekommer, sammen med data på bogen og henvisninger til internetboghandler og biblioteker, hvor bogen kan skaffes. Hvis du opretter en Google-konto og logger ind, kan du se to sider omkring søgeresultatet. Du kan også logge ind med en Gmail-konto, hvis du har en sådan. Læs om Google Books her.
  • Gallica – Her er franskmændenes modvægt til Googles indscanningsprojekt! Også engelske og tyske titler! Læs online, print, download eller få titler sendt med e-mail.
  • Det kongelige bibliotek – mange scannede manuskripter, håndskrifter, dagbøger etc. fra 600 til det 20. årh.
  • The Online Books Page – Fin emnesøgning og emneunderdeling. Digitaliserede bøger.
  • Online Tekster – registreret i Axis (der er dog flere, hvor posterne pt. mangler at blive kodet, så de kommer med her).

Der findes en hel del sider på nettet med digitaliserede ældre titler. Ofte er dokumentationen omkring udgave/redigering meget ufuldkommen.

Disse kan være udmærkede for en generel orientering og søgning i teksterne, men opgiv dem ikke uden videre som kilder!