Gå til indhold

Menighedsfakultetet samarbejder med FIUC-Aarhus om at uddanne teologer til kirke og mission.

MF har fået en ny professor

Lektor i Ny Testamente Morten Hørning Jensen er af en international bedømmelseskomité vurderet til at have professorkompetence

Til semesterafslutningen på Menighedsfakultetet (MF) den 8. december fejrede ansatte og studerende, at lektor i Ny Testamente Morten Hørning Jensen nu har opnået professorkompetence.

En international komité bestående af de tre professorer: Dr. Craig A. Evans fra Houston Baptist University i Texas, Dr. Roland Deines ansvarlig for bibelsk teologi og antik jødedom ved den internationale ’Hochschule Liebenzell’ i Tyskland samt professor emeritus teol.dr. Peter V. Legarth ved Menighedsfakultetet, har efter nøje undersøgelse af Mortens forskning og videnskabelige publikationer samt undervisningserfaring vurderet, at Morten Hørning Jensen til fulde opfylder kriterierne for at bære professortitlen.

I sin bedømmelse fremhæver komitéen især Hørning Jensens fremragende evner, ikke mindst som ekseget (bibelfortolker), hans væsentlige bidrag til den teologiske forskning, hans overblik over sit forskningsfelt samt hans bidrag til Markusevangelie-forskningen, som har bragt væsentlige nye perspektiver frem, som ingen kan komme udenom.

Et vigtigt element i vurderingen er Morten Hørning Jensens bog om, hvad ’evangeliet’ betyder i Markusevangeliet, der i foråret 2023 udkommer på det internationalt anerkendte forlag Mohr Siebeck i Tyskland. Se mere om bogen HER

Se mere i pressemeddelelse HER

Se konklusionen af votum i dansk oversættelse HER