MF har fået sin yngste professor nogensinde

Lektor i Etik og Religionsfilosofi Jeppe Bach Nikolajsen er af en international bedømmelseskomité vurderet til at have professorkompetence.

Fredag den 13. januar blev Jeppe Bach Nikolajsen udnævnt til professor på MF vitenskapelig høyskole i Oslo, som er det største fagmiljø for teologi, religion og samfund i Norden. Han ansættes nu også som professor på Menighedsfakultetet i Aarhus og er med sine 44 år den yngste professor i MF’s historie.

En international komité bestående af de tre professorer Dr. Arne Rasmusson (Sverige), Dr. Jan-Olav Henriksen (Norge) og Dr. Kirsteen Kim (USA) har efter nøje undersøgelse af Jeppes forskning, undervisning, vejledning, formidling og administrative roller vurderet, at han til fulde opfylder kriterierne for at indtræde i et professorat.

I sin omfattende skriftlige bedømmelse hedder det blandt andet, at Jeppes forskning er original og selvstændig, at hans pædagogiske kompetencer er langt over det niveau, der kræves af en professor, og at hans akademiske ledelseserfaring er imponerende.

Se flere detaljer og udtalelser ved fakultetsleder og akademisk leder HER

(foto af Jeppe er taget af Jesper Rais)