Gå til indhold

Menighedsfakultetet samarbejder med FIUC-Aarhus om at uddanne teologer til kirke og mission.

MF har fået sin yngste professor nogensinde

Lektor i Etik og Religionsfilosofi Jeppe Bach Nikolajsen er af en international bedømmelseskomité vurderet til at have professorkompetence

MF har fået sin yngste professor nogensinde

Fredag den 13. januar blev Jeppe Bach Nikolajsen udnævnt til professor på MF vitenskapelig høyskole i Oslo, som er det største fagmiljø for teologi, religion og samfund i Norden. Han ansættes nu også som professor på Menighedsfakultetet i Aarhus og er med sine 44 år den yngste professor i MF’s historie.

En international komité bestående af de tre professorer Dr. Arne Rasmusson (Sverige), Dr. Jan-Olav Henriksen (Norge) og Dr. Kirsteen Kim (USA) har efter nøje undersøgelse af Jeppes forskning, undervisning, vejledning, formidling og administrative roller vurderet, at han til fulde opfylder kriterierne for at indtræde i et professorat.

I sin omfattende skriftlige bedømmelse hedder det blandt andet, at Jeppes forskning er original og selvstændig, at hans pædagogiske kompetencer er langt over det niveau, der kræves af en professor, og at hans akademiske ledelseserfaring er imponerende.

Se flere detaljer og udtalelser ved fakultetsleder og akademisk leder HER

Jeppe holder indtrædelsesforelæsning fredag den 24. marts kl.14.30-15.30 med efterfølgende reception kl.15.30-17.00. Alle interesserede er velkomne til begge arrangementer. Tilmelding på teologi.dk.