Gå til indhold

Menighedsfakultetet samarbejder med FIUC-Aarhus om at uddanne teologer til kirke og mission.

Om MF

Menighedsfakultetet vil fremme mission, vækst og fornyelse i kirken gennem akademisk, teologisk forskning og uddannelse.

Om MF

Vi tror, at indholdet i kirkens præste- og lederuddannelse er af fundamental betydning for livet i kirken, og at det i høj grad er menigheden selv, der må tage ansvar for sin præste- og lederuddannelse.

Vil du tage et medansvar for, at der uddannes bibeltro præster og dygtige ledere til kirke og mission? Så kan du bede for os og støtte os økonomisk eller blive medlem.

  • Du kan give en gave til Menighedsfakultetet HER
  • Ønsker du at give regelmæssigt, kan du se mulighederne HER
  • Du kan læse om medlemskab af MF HER
  • Du kan blive medlem af Menighedsfakultetet ved at udfylde blanket HER

 

Læs om Menighedsfakultetets vision HER

I Norge dannedes Menighetsfakultetet i Oslo i tilbage i 1908, og Danmark fulgte efter i 1967 med etableringen af Menighedsfakultetet i Aarhus (MF). Siden er MF skridt for skridt blevet opbygget til en akademisk velkvalificeret og veludrustet, privat uddannelsesinstitution med egen bacheloruddannelse i teologi i samarbejde med University of South Africa.

Fra sommeren 2019 har Fjellhaug International University College i Oslo oprettet en ny afdeling i Aarhus: FIUC-Aarhus. FIUC-Aarhus optager nye studerende på en treårig norsk BA-uddannelse i teologi og mission. Uddannelsen har til huse i Menighedsfakultyetets lokaler i Aarhus, og de MF’s lærere ansættes af FIUC til at undervise. Denne nye FIUC-uddannelse erstatter for kommende studerende den hidtidige BA-uddannelse på MF. Læs mere om FIUC-Aarhus’ nye uddannelse HER


Landssekretær

Nils Andersen